See You In Court

Bambuser

torsdag 19 mars 2009

66 dagar i helvetet - en resumé...

Fredagen den 13 mars 2009 kommer för alltid att förknippas med lättnad...

Nu vänder tåget... efter 66 dagar i helvetet...

Chefsåklagaren i Malmö har beslutat att tidigare beslut varit baserade på felaktiga grunder och nu inleds förundersökning respektive utredning enligt LUL:31 mot samtliga som tidigare har anmälts.

Förövarna
Sandeplanskolans ledning
Sandeplanskolans personal
Vellinge Kommun
Vellinge kommuns Socialtjänst ledning.


vice chefsåklagare Mats Svenssons felaktiga bedömningar skall granskas juridiskt.

Vad har hänt?

Sandeplanskolan i Vellinge Kommun har systematiskt under många år valt att inte hjälpa barn som blivit utsatta.

Det utsatta barnet tvingas att byta skola och man hjälper inte heller förövarna som får fortsätta sina missgärningar som om inget hade hänt. Fruktansvärt illa hanterat av skolans ledning och personal.

Man lägger skulden på barnen som far illa och man anser att föräldrarna är överkänsliga och överreagerar när föräldrarna blir oroliga när barnen blir utsatta för trakasserier, hot samt psykiska och fysiska diskriminerande övergrepp.

Föräldrarna anses vara "jobbiga" när föräldrarna påpekar att skolan bryter mot skollagen för att skolan inte klarar av sin uppgift att leverera en trygg och säker skolmiljö.

Skolans främsta skyldighet enligt skolinspektionen är att barnen skall känna sig lika trygga och säkra i skolan så som om barnet vore hemma.

Skolan hjälper inte barnet som blir utsatt för grövsta tänkbara trakasserier och diskriminering utan tvingar barnet att byta skola för att Sandeplanskolan inte klarar av att uppfylla kravet att följa skollagen.

När vi anmäler skolan till Vellinge Kommun för att vi anser att skolan inte följer skollagen, då är det plötsligt det anmälande barnets familj som skuldbeläggs och via hemsidan meddelas att det bara varit ett rykte osv... Vellinge Kommun brister det grövsta i sin utredningsplikt av anmälningar som är av den här allvarliga formen.

Vellinge Kommun bryter mot Skollagens 14a kapitel där det klart framgår att huvudmannen, Vellinge Kommun, har bevisbördan att visa att det INTE skett så som det framställts i gjord anmälan.

Vad gör Vellinge Kommun för att ta reda på att det INTE gjorts så som det framställts i anmälan... Jo... hoppas ni sitter ner...

Socialtjänstchefen Vensel Rosqvist ringer upp och hotar den anmälande familjen med att det skall inledas en utredning om ev. missförhållanden i VÅR familj, familjen som blivit utsatt skall nu helt plötsligt UTREDAS.

Inte bara av Vellinge Kommuns socialtjänst utan då även av Socialtjänsten i Trelleborgs kommun.

Skattepengar betalar 4 tjänstemän från 2 olika socialtjänster för att utreda VÅR familj enligt SOL 11:1. Varför används skattemedel till utredningar som bryter mot lagen... Varför????

Vad är då de motiv som framkommit för att inleda denna väldigt integiretetskränkande utredning av VÅR FAMILJ... Jo...

1. Vensel Rosqvist meddelar per telefon den 23 januari 2009 att det har inkommit en polisanmälan.

Det är en polisamälan mot vellinge kommun för att de inte följer skollagen.

Gjord polisanmälan och information som framkommit vi utredningarna, observera utredningarna, som gjorts av socialtjänsten vid Vellinge Kommun visar att Vellinge Kommun MÅSTE utreda vår familj...

Det barnet som blivit utsatt av förövare, vid flertalet tillfällen under en längre tid, vi måste utredas om ev. missförhållanden i vår familj... Hur tänkte Vensel Rosqvist när har tar ett sådan beslut???

här läggs skulden på det anmälande barnets familj och Vensel Rosqvist har med sitt hot ett uppenbart syfte att vi inte skall hålla på att anmäla Vellinge Kommun för tjänstefel, för då kommer vi att utredas av Socialtjänsten... Han hotar oss med SOL 11:1 utredning för att vi skall bli rädda och sluta kräva vår rätt till att bli behandlade enligt Sveriges rikes lag.

Vi anser och har även anmält Vellinge Kommuns Socialtjänstchef eller för att vara tydlig chefen för IFO avdelningen vid Vellinge Kommuns Socialtjänst: Vensel Rosqvist för GROVT TJÄNSTEFEL alt TJÄNSTEFEL samt för ÖVERGREPP I RÄTTSAK eftersom vi anser oss hotade av Vensel Rosqvist genom samtalet den 23 januari 2009 efter det att Vellinge Kommun publikt har meddelat att det bara varit ett rykte och att detta rykte inte stämmer enligt den "utredning" som gjorts. Man glömde bara en lite detalj i den s.k utredningen...

man glömde nämligen att prata med den som utsatts, vårt barn, inte en enda fråga har ställts till vårt barn eller till oss föräldrar innan man väljer att avfärda anmälan som "bara ett rykte".

Hur förklarar man inom Vellinge Kommun detta totalt nonchalanta bemötande av en familj i djup kris.

För att väldigt noga understryka vikten av att det faktiskt bara varit ett rykte så skriver 6 namn under pressmeddelandet så att det inte skall råda något som helst tvivel om att Vellinge Kommun anser att det varit ett rykte och att utredningen vekligen har gjort allt för att ta reda på hur det faktiskt ligger till...

Pressmeddelnadet lägger man ut på vellinge kommuns hemsida men som av någon underlig anledning nu inte längre går att finna på hemsidan... som tur är finns ju internet och vips här har vi den så att vi inte skall "glömma" hur det såg ut under mer än 40 dagar... en länk följer här...

http://vellingemoral.doesntexist.com/dokumentation

Det finns nu även möjlighet att ta del av samtliga inspelningar och övrig dokumentation som det lagts ned med än 980 timmar på att få så strukturerad att det inte skall finnas minsta tvivel om vad det är vi har varit med om under 66 dagar i helvetet.

Hoppas på en riktigt genomförd förundersökning av någon med erfarenhet och professionell inställning för att verkligen vilja hjälpa alla barnen som de alla faktiskt är offer för hur skolan och kommunen missköter sitt uppdrag.

Alla är tyvärr offer i hur skolan och kommunen hanterat situationen...

alla barnen...

föräldrarna till förövarna...

föräldrarna till det utsatta barnet

föräldrarna till de barn som även de blivit utsatta men som själva inte ännu vågat berätta om det hemska som har hänt dem... ännu inte vågat berätta ...

Tiden får utvisa om det bara varit ett rykte eller om det finns mer som döljs bakom fasaden av Vellinge kommun och Sandeplanskolans vidriga hantering av detta trauma.

/Vi som utsatts för helvetet i Vellinge Kommun