See You In Court

Bambuser

söndag 18 april 2010

Rektor är en fara för de anställdas och elevernas hälsa och välmående.

Nu i veckan gick rektor Staffan Magnusson ut i en artikel i Sydsvenskan och påstod att det var städföretagets fel att det blivit mögelskador i Sandeplanskolans lokaler.

Ett telefonsamtal till en besikgningsman senare och lögnen är avslöjad.

Det faller på sin egen orimlighet att de mängderna vatten skulle kunna komma från en felaktig städmetod.

Inte nog med detta... Rektorn försökte köra samma bluff 2005 / 2006 när det var fukt och mögelskador i en annan del av dåvarande Sandeplanskolan. Förskolan / dagis delen som vid den tiden var under rektor Staffan Magnussons ledning.

Även då påstod rektorn lögnaktigt att det var städföretagets fel att det blivit mögelskador. Vid en närmare analys av denna lögn visade det sig att det var syllarna som drog upp fukt i väggarna och orsakade de skador som rektorn helt felaktigt beskyllde städföretaget för.

När det påpkades för rektorn hur det låg till och det hotades med att pressen skulle få ta del av det hela så gjorde rektorn helt om. Det gjordes ett större renoveringsarbete så att grundproblemet åtgärdades.

Varför försöker rektorn köra samma bluff igen nu 5 år senare?

Har rektorn fått mögelskador i hjärnans minnescentrum?

Varför reagerar ingen inom Vellinge Kommun på en rektors som genom sin underlåtelse att agera riskera de anställdas och inte minst elevernas hälsaoch välmående?

Varför sätter rektorn skolans ekonomiska intressen före de anställdas och elevernas hälsa och välmående, trygghet och säkerhet.

Det har nyligen gjorts en medarbetarundersökning där Sandeplanskolans ledning fick KATASTROFALT RESULTAT.

Det finns inget förtroende från skolans pedagoger för hur ledningen bedriver sin verksamhet.

Varför reagerar inte Vellinge Kommun?

Hur många fler behöver drabbas av allvarliga astma och allergi sjukdomar innan Vellinge Kommun reagerar?

Vellinge Kommun bryter mot arbetsmiljölagen, skollagen, m.fl lagar genom underlåtelse att agera i enlighet med svensk lag.